Bouwschoonmaak

Bouwschoonmaak

Wat houdt het in?

Bouwschoonmaak is het verwijderen van grof vuil en cementresten uit een nieuw gebouw. Zo kan de sleutel van een gebouw netjes worden overhandigd, zonder onaangename verrassingen voor nieuwe eigenaren of bewoners. Dit wordt ook wel opleveringsschoonmaak genoemd. Een andere vorm van schoonmaak in de bouw is tussentijdse schoonmaak. De definitie hiervan staat hieronder beschreven. Ook zal er worden uitgelegd waarom je beter een schoonmaakbedrijf kunt inhuren voor bouwschoonmaak.

Tussentijdse schoonmaak

Tussentijdse schoonmaak is, vanzelfsprekend, schoonmaak tijdens de bouw van een huis of ander gebouw zelf. Dit gebeurt vaak tussen de werktijden en -dagen van bouwvakkers in. Deze vorm van schoonmaken houdt voornamelijk in dat zaagsel, stof, kleine stukken hout of tegels en verfvlekken worden verwijderd. Tussentijdse schoonmaak door een bedrijf is erg praktisch. Hierdoor hoeven bouwvakkers namelijk niet tussen de rommel te werken. Ook bespaart hen dit de tijd die het kost om op te ruimen. Op deze manier kunnen zij sneller werken aan hun opdracht.

Waarom zou je een schoonmaakbedrijf inhuren?

Zoals hierboven als vermeld werd is een schoonmaakbedrijf inhuren voor tussentijdse schoonmaak erg praktisch. Opleveringsschoonmaak heeft daarnaast ook een aantal voordelen. Je kunt natuurlijk aan het aannemersbedrijf vragen of deze het grof vuil weg wil brengen. Zij doen echter niets aan bijvoorbeeld cementresten in het gebouw. Een schoonmaakbedrijf kan beide voor je regelen, inclusief gevelschoonmaak. Zo kun jij daarna met een gerust hart de sleutel overhandigen aan de nieuwe eigenaar of huurder.

Bouwschoonmaak op grote schaal

Je hoeft niet per se een huis te bouwen als je een bedrijf voor dit soort schoonmaak wil inhuren. Ook bouwschoonmaak op grote schaal is voor een schoonmaakbedrijf geen probleem. Voorbeelden hiervan zijn nieuwe scholen, nieuwe ziekenhuizen en net gebouwde landhuizen. Ook appartementencomplexen behoren tot deze categorie. Kortom, er zijn dus meerdere soorten gebouwen waar je opleverings- en tussentijdse schoonmaak voor kunt inzetten.