schoonmaken en schoonmaken
Schoonmaken EN schoonmaken
11 oktober 2018

De koffiejuffrouw

De koffiejuffrouw

De geschiedenis van de koffiejuffrouw

Het concept van een koffiejuffrouw gaat terug tot in de tijd van de Egyptenaren. In die tijd waren het veelal huishoudslaven van rijke kooplieden en de adel. Dit ging door tot de val van het Romeinse rijk. In de middeleeuwen werden het dienaren van de adel. Koningen en landsheren huurden toen mensen in om in de keuken te werken en eten naar eetzalen te brengen. Natuurlijk werden deze dienaren hiervoor betaalt. Een koffiejuffrouw was in deze tijd dus een soort serveerster. Later, vanaf de negentiende eeuw begon de koffiejuffrouw steeds meer te lijken op wat deze functie tegenwoordig inhoudt.

Wat doet een koffiejuffrouw tegenwoordig?

De taakomschrijving van een koffiejuffrouw vandaag de dag is erg duidelijk. Zij zet koffie en thee voor een bepaalde gelegenheid en doet dit in een thermoskan. Hierdoor blijven de koffie en thee warm voor zover dit nodig zou zijn. Ook bereidt zij verschillende hapjes. Deze hapjes bestaan vaak uit een assortiment van, cake koekjes en gebak. Vervolgens brengt zij deze vanuit de keuken of kantine naar de ruimte waar de gelegenheid plaatsvindt. Zij zet de koffie, thee en gebak neer op een tafel en ruimt na afloop op.

Waarvoor kun je een koffiejuffrouw inzetten?

Je kunt een koffiejuffrouw voor meer inzetten dan je denkt. De voor de hand liggende keuzes zijn natuurlijk bedrijfsvergaderingen en op scholen. Je kunt echter ook een koffiejuffrouw inhuren voor studiemeetings. Vergaderingen van verenigingen hebben ook vaak een koffiejuffrouw nodig. Daarnaast kunnen redacties van kranten of dagbladen van deze service gebruik maken. In principe is een koffiejuffrouw een soort cateraar voor kleine, zakelijke gelegenheden. Het maakt in dit geval niet uit welke zakelijke gelegenheid.

Waarom zou je een koffiejuffrouw inzetten?

De koffiejuffrouw is erg handig voor de bovenstaande gelegenheden. Hier zijn verschillende redenen voor. Als eerste hoef je niet zelf hapjes aan te schaffen en/of te maken voor iedere gelegenheid. Daarnaast hoef je niet zelf de koffie en thee te zetten. Ook hoef jij niet na afloop op te ruimen. Dit is allemaal tijd die je ergens anders voor kunt gebruiken. Het inhuren van een koffiejuffrouw is daarnaast een passendere en voordeligere optie dan het bestellen van catering. Eén van onze services is die van koffiejuffrouw. Neem dus gerust even een kijkje onder dit kopje. Misschien passen onze diensten wel heel goed bij jou! En misschien staat één van onze koffiejuffrouwen wel paraat voor jouw volgende vergadering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *