De koffiejuffrouw
14 september 2018
Werken volgens de ISO norm
Werken volgens de ISO norm
14 november 2018

Schoonmaken EN schoonmaken

schoonmaken en schoonmaken

Schoonmaken EN schoonmaken

Is dat niet een beetje dubbelop?

Als je het zo op het eerste gezicht bekijkt, lijken schoonmaken en schoonmaken heel erg op elkaar. Het is zelfs hetzelfde woord. Maar schoonmaken heeft voor verschillende mensen verschillende definities. Zo vind de één dat schoonmaken inhoudt dat je even een natte doek over het aanrecht haalt. Daarnaast stofzuigen zij en ruimen zij de vaatwasser in. Hierna vinden deze mensen het schoon. Er zijn ook mensen die stofzuigen, dweilen, de keuken volledig poetsen en de badkamer meenemen. Dit is het echte schoonmaken. Om een iets duidelijker beeld te krijgen van schoonmaken en schoonmaken, staan zij hieronder uitgebreid uitgelegd.

Je hebt afgeraffeld schoonmaken…

Het afgeraffelde schoonmaken is wanneer je niet alles schoonmaakt. Dit doe je vaak wanneer er visite langs komt en je het huis een beetje op orde wil hebben. Je kunt de schoonmaak ook afraffelen door alles wel schoon te maken, maar het niet grondig te doen. Hierbij neem je bijvoorbeeld genoegen met overal een natte doek over alles heen halen. In dit geval blijven er vaak vlekken en bacteriën achter. En dat is nou juist niet het doel van schoonmaken.

…en je hebt echt schoonmaken

Onder echt schoonmaken vallen veel meer activiteiten dan onder afgeraffeld schoonmaken. Als eerste wordt er gestofzuigd en gedweild. Ook kastjes en decoratie wordt afgestoft en gepoetst. Ook de keuken wordt grondig gepoetst, inclusief gasfornuizen, ovens en gootstenen. Daarnaast worden wc’s grondig gepoetst. Bovendien wordt alles in de badkamer schoongemaakt tijdens echte schoonmaak. Als laatste krijg je in dit geval kans om rondslingerende dingen op te ruimen of weg te gooien. Dit is hoe je je huis goed schoonmaakt en zorgt dat het voorlopig ook schoon blijft.

Wat doen wij wanneer je praat over schoonmaken en schoonmaken?

Wanneer je een schoonmaakbedrijf inhuurt, is een schoonmaker die alles afraffelt niet wenselijk. Dus welk soort hanteren wij wanneer je het hebt over schoonmaken en schoonmaken? Wij van Scharif Facilitaire Diensten kunnen u garanderen dat wij echt schoonmaken en niets afraffelen. Wij willen ons werk correct doen om zo onze klanten tevreden te houden. Je kunt bij onze services kiezen waar je ons voor in wil zetten. Wij maken namelijk niet alleen huizen van particulieren schoon. Wij doen onder andere aan bedrijfsschoonmaak, leveren conciërges en zelfs een koffiejuffrouw inhuren is mogelijk. Heb je dus één van deze services nodig of een soortgelijke service? Neem dan contact op met Scharif Facilitaire Diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *