Een goede schoonmaker is het halve werk
Een goede schoonmaker is het halve werk
16 januari 2019
opleveringsschoonmaak
…kiest u voor opleveringsschoonmaak?
14 maart 2019

Tips voor een schoon pand

tips schoon pand

Schoonmaken en écht schoonmaken

Als je het zo op het eerste gezicht bekijkt, lijken schoonmaken en schoonmaken heel erg op elkaar. Het is zelfs hetzelfde woord. Maar schoonmaken heeft voor verschillende mensen verschillende definities. Zo vind de één dat schoonmaken even een natte doek over het aanrecht halen betekent. Er zijn ook mensen die stofzuigen, dweilen, de keuken volledig poetsen en de badkamer meenemen. Dit is het echte schoonmaken. Benieuwd naar de andere schoonmaak tips? Lees dan verder.

Schoonmaak tips en de ISO norm

ISO staat voor de Internationale Organisatie voor Standaardisatie. ISO normen zijn dus standaardregels. Wist je dat er echter meer dan één ISO norm bestaat? Er zijn namelijk normen voor vrijwel iedere branche. Zo zijn er ISO normen voor textielen, preferente nummers, informatie en documentatie en voor fotografie en grafische technologie. Maar deze norm is er ook voor de schoonmaakbranche. Aan deze norm moet elk goed schoonmaakbedrijf kunnen voldoen. Er zijn meerdere ISO certificaten die betrekking hebben op de schoonmaak. Om precies te zijn, zijn dit er negen. Dit zijn bijvoorbeeld ISO 14001 en ISO 9001, maar er zijn ook andere certificaten. De regels waar je zoal aan moet voldoen voor zo’n certificaat zijn simpel. Deze gaan vooral over betrouwbaarheid, betrokkenheid, professionaliteit en goed ondernemerschap voor opdrachtgevers en medewerkers.

Als de ramen maar schoon zijn!

De ramen van een gebouw moeten zowel van binnen als van buiten gezeemd worden. Dat deze van binnen schoon zijn betekent namelijk niet dat alle vuiltjes buiten ook weg zijn. Het is echter wel zo dat deze niet zo vaak gezeemd hoeven te worden. Er zijn meerdere redenen waarom je de ramen buiten door een schoonmaakbedrijf kunt laten zemen. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat het misschien hoog werk kan zijn. Of natuurlijk te veel werk wanneer het gaat om alle ruiten van een gebouw. Je kunt het aan de ene kant dus niet alleen doen zonder daar veel tijd voor vrij te moeten maken. Daarnaast is het gevaarlijk vanwege de hoogte. Glazenwassers hebben hier ervaring mee en speciale apparatuur voor. Zo wordt dit niet alleen professioneel gedaan, maar ook veel veiliger.

Schoonmakers nodig? Neem contact op!

En als laatste tip kun je natuurlijk ook een schoonmaker inhuren. Met deze tips kan ook jouw bedrijfspand namelijk blinkend schoon worden! Lijken onze diensten passend bij jouw wensen? Heb je nou een koffiejuffrouw, gastheer, gastvrouw of conciërge nodig als bedrijf? Of wil je privé of zakelijk een goede schoonmaker inhuren? Dan kan dat bij Scharif Facilitaire Diensten! Hiervoor kun je zowel contact opnemen als een offerte aanvragen. Contact opnemen kan zowel telefonisch als per e-mail. Onze gegevens zijn te vinden onder het kopje ‘contact’ aan de rechterkant van de webpagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *