schoonmaken en schoonmaken
Schoonmaken EN schoonmaken
11 oktober 2018
Hoe vaak moeten de ramen buiten worden gezeemd?
Hoe vaak moeten de ramen buiten gezeemd?
14 december 2018

Werken volgens de ISO norm

Werken volgens de ISO norm

Werken volgens de ISO norm

Wat is een ISO norm?

ISO staat voor de Internationale Organisatie voor Standaardisatie. ISO normen zijn dus standaardregels. Wist je dat er echter meer dan één ISO norm bestaat? Er zijn namelijk normen voor vrijwel iedere branche. Zo zijn er ISO normen voor textielen, preferente nummers, informatie en documentatie en voor fotografie en grafische technologie. Daarnaast zijn er ook ISO normen voor vliegtuigen, ruimtevaart, grootheden en eenheden en zelfs voor papierformaten. En zo zijn er nog veel meer ISO normen. De ISO is in 1947 in Genève opgericht om te voorkomen dat voor vakgebieden per land andere regels gelden Op deze manier voorkomt men dat bijvoorbeeld een bepaald soort raket in Rusland wel veilig de ruimte in kan. Maar dat deze in Nederland niet veilig zou zijn. In Nederland is het NEN, ofwel het Nederlands Normalisatie-instituut, het verantwoordelijke orgaan voor de ISO normen. Maar wat staat er eigenlijk in de ISO norm voor de schoonmaak?

Wat staat er in de ISO norm voor schoonmaak?

Er zijn meerdere ISO certificaten die betrekking hebben op de schoonmaak. Om precies te zijn, zijn dit er negen. Dit zijn bijvoorbeeld ISO 14001 en ISO 9001, maar er zijn ook andere certificaten. De regels waar je zoal aan moet voldoen voor zo’n certificaat zijn simpel. Deze gaan vooral over betrouwbaarheid, betrokkenheid, vertrouwen, professionaliteit en goed ondernemerschap voor opdrachtgevers en medewerkers. Je hoeft als consument van een schoonmaakbedrijf niet per se elk regeltje uit je hoofd te weten. Het is echter verstandig om een schoonmaak bedrijf uit te kiezen die dit wel weet. Vraag bij het tijdens het uitkiezen hiervan dus of een bedrijf een ISO certificaat heeft. Prijzen zijn natuurlijk ook belangrijk wanneer je een schoonmaakbedrijf uitkiest. Alhoewel je ook graag een bedrijf aanneemt dat zijn werk goed doet. Anders kun je beter intern personeel aannemen die jouw bedrijf bijvoorbeeld schoonmaken.

Gegarandeerd werken volgens deze norm

Wij van Scharif Facilitaire Diensten kunnen je garanderen dat al onze diensten volgens de ISO norm verricht worden. Niet alleen het schoonmaakwerk wordt dus correct uitgevoerd. Ook het werk van onze conciërges, onze en onze gastheren/-vrouwen wordt zo uitgevoerd. Wil je dus zeker zijn dat je een bedrijf aanneemt voor facilitaire diensten dat zijn werk goed doet? Neem dan contact op met ons. Daarnaast hoeft u niet meteen de hoofdprijs te betalen voor het werk dat wij verrichten. Onze facilitaire diensten zijn namelijk zeer betaalbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *