Zo laat je je vloer weer glimmen!

goede schoonmaker
Een goede schoonmaker is fijn, maar dit gaat wel heel ver!
14 april 2019
gastvrouw voor een zakelijk event
Gastvrouw voor een zakelijk event? Jazeker!
14 juni 2019

Zo laat je je vloer weer glimmen!

vloer laten glimmen

Vloer laten glimmen

Vloer laten glimmen? Het is af en toe simpelweg nodig. Niet ieders favoriete hobby, maar de vloer moet af en toe goed geboend worden! Zo ziet ie er weer als nieuw uit, bovendien gaat ie veel langer mee als je de vloer goed onderhoudt. De vloer wordt vaak gebruikt in huis. Zo loop je er de hele dag overheen, je zet er meubels op, je schuift af en toe wat af en je huisdieren lopen er mogelijk ook op! Dat is nogal wat. Er zijn tal van manieren om je vloer laten glimmen! Het ligt wel aan het soort vloer. Wij hebben per vloer een aantal tips op een rijtje gezet. Zo heb je een vliegende start!

Betonnen vloer laten glimmen

Heb je een betonnen vloer in huis? Dan hou je van en zeker van een industriële look! Ondanks dat een betonnen vloer oersterk is, is het wel raadzaam om deze af en toe op te boenen. Over het algemeen is een emmer water, wat zeepsop en een goeie dweil voldoende. Omdat beton vaak wat rauwer en meer onbewerkt is, kan je beter niet te veel chemicaliën gebruiken. Deze kunnen het beton aantasten en vlekken achterlaten, zonde!

Keramische tegels

Keramische tegels zie je het vaakst in de badkamer of keuken. En ze zijn ideaal om af te nemen en schoon te maken! Deze vloer laten glimmen, is dus niet zo moeilijk! Een trucje dat echt helpt is het gebruik van appelazijn. Het tweede wat je moet toevoegen aan het water is baking soda. Baking soda zorgt ervoor dat de vloer gaat glimmen.

Houten vloer laten glimmen

Last but not least: de houten vloer. De eerste regel met een mooi houten vloer is om vooral geen onnatuurlijke schoonmaakmiddelen te gebruiken. Hout is sterk, maar wel erg gevoelig voor chemicaliën. Het beste is om natuurlijk middelen te gebruiken bij het oppoetsen. Omdat de meeste houten vloeren best wat olie kunnen gebruiken, kan je wat olijfolie toevoegen aan je water. Evenals azijn en citroensap! Het grote voordeel dat citroensap heeft is dat het ontvet. De olie houdt je houten vloer juist wat soepeler en de azijn helpt ook bij het ontvetten van je houten vloer.

Mocht je liever het schoonmaakwerk aan iemand anders overlaten, dan kan dat natuurlijk ook! Zo kan het team van Scharif Facilitaire Diensten je vloer laten glimmen! Dat is geen enkel probleem voor dit team met professionals. Ze komen graag langs om de klus te klaren. Neem contact met ze op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *